Øjenoperation

Øjenoperation - Hurtig og simpel forbedring af synet

En øjenoperation er en operation i øjet, der ikke udføres kirurgisk, men derimod med laserteknologi. Det er altså en minimal invasiv, sikker og smertefri måde at korrigere synsfejl på. 

Så hvis du gerne vil slippe for briller eller kontaktlinser, så er en øjenoperation en mulighed for dig. Dette kan godt virke som en stor og dyr omgang, men det er er også en investering, der giver dig dit normale syn igen, og forbedrer din fremtidige livskvalitet. 

Øjenlågsoperation

Laser øjenoperation

En øjenoperation udføres oftest med laser, der sikrer en sikker og præcis behandling. Selve behandlingen starter med øjendråber, der desinficerer og bedøver, så du ikke mærker noget ubehag undervejs. Der bruges en øjenåbner, der sørger for, at du ikke blinker undervejs i processen. Selve laserbehandlingen er overstået meget hurtigt, og de fleste har normalt syn igen efter 24 timer. 

Prisen for øjenoperation kommer meget an på, hvilken slags behandling du skal have foretaget, og om det er det ene, eller begge øjne, der er tale om. Den endelige pris kan først fastsættes efter en konsultation hos en øjenlæge, hvor problemet bliver diagnosticeret. 

Kan alle få lavet en øjenoperation?

Der er nogle forudsætninger, man skal opfylde, for at kunne modtage behandling af øjet med laser:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du må ikke være gravid
  • Din hornhinde må ikke være for tynd
  • Du må ikke lide af nogle øjensygdomme


Det er desværre ikke alle øjne, der egner sig til en øjenoperation. Der er nogle få synsfejl, der eksempelvis ikke egner sig til laser, så her ville man skulle foretage en linseoperation, hvor øjets naturlige linse udskiftes med en kunstlinse. 

Læs også om øjenlågsoperation og Sundhed.dk her. 

Hvad er fordelene ved øjenoperation?

Der er mange fordele ved at vælge at få lavet en øjenoperation. Det bedste af det hele er, at det stort set er et smertefrit indgreb. Få patienter kan opleve svie eller begrænset smerter i øjnene få dage efter. Behandlingen har oftest et permanent resultat, der holder hele livet, hvilket vil sige, at du ikke behøver at skulle bruge flere penge på briller og kontaktlinser. 

Hvad kan vi hjælpe med?

Hos Estra udfører vi ikke selv øjenoperationer, men vi har et stort netværk, og kan nemt og hurtigt henvise til en række specialister. Vi kan derimod hjælpe med en afklaring af problemet til en konsultation, og hvis problemet tyder på at det kræver en øjenoperation, så har vi mulighed for at hjælpe dig hurtigt videre. 

Hvis du ønsker en konsultation eller behandling, så er du velkommen til at kontakte os, så vi hurtigt kan hjælpe dig i bedring. Vi glæder os til at høre fra dig. 

FAQ

Hvad koster en øjenoperation?

Det er forskelligt, hvor meget man skal af med ved en operation af øjet, da det afhænger af, hvor meget, der skal gøres under behandlingen. Hvis du har en stærk bygningsfejl eller plus/minus 6, så er det muligt at søge om dækning fra det offentlige. Prisen kan først sættes efter en konsultation hos en øjenlæge. 

Gør det ondt at få en øjenoperation med laser?

Nej. En øjenoperation med laser er en smertefri behandling. Inden indgrebet dryppes dine øjne med bedøvelse. De fleste mærker ikke noget efter, men nogle kan opleve svage smerter eller svien i øjet i de efterfølgende 24 timer. 

Hvad kan man behandle med en øjenoperation?

Man kan behandle både nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl med laser. Det er dog også muligt at få lavet en linseudskiftning, hvor ens egen naturlige linse bliver udskiftet med en kunstig. 

Hvordan er behandlingsforløbet med øjenoperation?

Du skal altid til en konsultation hos en øjenlæge, hvor der fastslås om en øjenoperation er nødvendigt eller ej. Selve behandlingen er kort, og foregår ambulant. Du får udleveret et par solbriller til hjemturen, som er med til at beskytte dine øjne. Efterfølgende skal du dryppe dine øjne i en periode, men du vil typisk kunne genoptage en normal hverdag efter 1-2 dage.