Øjenlågsoperation

Øjenlågsoperation - Opfriskning af øvre og nedre øjenlåg

En øjenlågsoperation kan være en god mulighed for dig med tunge øjenlåg. Går du med tanker om at få opfrisket dine øjne op, hvad end der er tale om de øvre eller nedre dele af øjnene, er der muligheder for dig at finde. Læs med her, hvor vi gennemgår forløbet.

Hvem er vi?

Hos Estra finder du en kyndig øjenlæge med speciale i øjets opbygning, strukturerne omkring det, samt sygdomme heri. Derfor udfører vi ikke øjenlågsoperation, men kan give en god henvisning til dygtige hænder, der kan udføre forskellige kosmetiske indgreb.

Vi har mange års erfaring med alskens øjenproblemer og -sygdomme, og derfor kan vi trække på viden og erfaring fra tidligere arbejde. Vi har set lidt af det hele, så du bør bestemt ikke være bekymret for, at dit problem ikke kan løses. Lad os tage en uforpligtende samtale.

Øjenlågsoperation

Hvad er en øjenlågsoperation?

En øjenlågsoperation, eller blepharoplastik, som det også kaldes, er et kosmetisk indgreb, der mindsker tunge øjenlåg, og som giver dig et mere friskt og yngre udseende. 

Selvom det er en kosmetisk operation, kan den dog alligevel godt have fordele for synet, især hvis du har meget tunge øjenlåg, der hænger ned foran pupillerne. Ved sværere nedhæng fra øvre øjenlåg, kan denne operation udføres af offentlige instanser.

Når man taler om øjenlågsoperation, findes der to typer. Nemlig en øvre og en nedre. Den øvre øjenlågsoperation foretages noget oftere end den nedre, men begge dele er populære indgreb.

Det er vigtigt her at bemærke, at en operation af øjenlågene ikke fjerne rynker eller mørke rander under øjnene, men strammer huden op over og under øjnene, så udtrykket synes mindre træt og mørkt.

Sådan foregår en øjenlågsoperation

En øjenlågsoperation er en forholdsvis hurtig procedure, der tager omkring en time. Dette foregår som regel med lokalbedøvelse. Herunder vil vi kort gennemgå de to typer af forløb:

  • Øvre øjenlågsoperation
    Her foretages der typisk et snit i en hudfold over øjet, hvor overflødig hud, fedtvæv og eventuel muskulatur fjernes for at modvirke det tunge, hængende øjenlåg. Denne operation kan enten foretages på blot det ene eller begge øjne.
  • Nedre øjenlågsoperation
    Ved denne type operation behandles poser under øjnene ved fjernelse af fedtvæv. Der vil i dette tilfælde laves et snit på indersiden af øjenlåget lige under vipperne. Sådan skjules ar bedst muligt. I visse tilfælde fjernes også hud og muskulatur i forbindelse med opstramning af muskulaturen eller ledbånd for at undgå at det nedre øjenlåg hænger.

Vil du vide mere, eller har du spørgsmål til, hvor du kan søge hen, kan du med fordel kontakte os for en uforpligtende samtale, eller en henvisning.

Læs også om øjenoperation og Sundhed.dk her. 

FAQ

Hvad er prisen for en øjenlågsoperation?

Prisen for en øjenlågsoperation varierer, alt efter indgrebet og dets omfang. Typisk vil du kunne få foretaget et øvre indgreb til omkring 12.000 kr, mens et indgreb på det nedre øjenlåg har en pris på cirka 16.000 kr.

Er det muligt at få tilskud til en øjenlågsoperation?

Da øjenlågsoperationer typisk har kosmetiske grundlag, vil der ikke kunne fås tilskud fra hverken sygesikring eller sundhedsforsikring. Har dine øjenlåg dog indvirkning på dit syn, kan operationen dog, i visse tilfælde, dækkes af det offentlige.

Hvor længe tager heling efter en øjenlågsoperation?

Der vil i de første 24-48 timer efter en øjenlågsoperation være en del hævelse. Herefter vil hævelsen dog aftage gradvist, dog vil det først være efter fjernelse af sting, at du vil kunne se en reel reduktion. Herefter tager det 3-4 dage, altså 8-10 dage, før hævelsen forsvinder.

Kan selv gøre noget for tunge øjenlåg?

Oplever du at have hævede øjenlåg, kan kølige elementer have en god effekt. Du kan eksempelvis vælge af komme din øjencreme på køl, inden du smører den på. Er det dog et mere omfattende problem, kan det være en god ide at søge læge. Kontakt gerne Estra.